Rólunk

Producer: Ingmar Marquardt

A nevem Ingmar Marquardt, 33 éves vagyok, nős s két gyermek édesapja. Média informatikából szereztem diplomát és végeztem mesterképzést; projektmenedzserként és fejlesztőként, valamint előadóként dolgozom. Németországban élek.

2005-ben, miközben tanultam, hosszan tartó, krónikus, fokozódó fájdalmaktól szenvedtem – először a könyököm, majd mindkét csuklóm fájt. Odüsszeuszként érezhettem magam orvosi témában, amelynek során először „megengedték”, hogy jobban megismerjem egészségügyi rendszerünket. Rengeteg időt töltöttem várókban, viszont annál kevesebbet mindenféle orvosnál. Sok pénzt kerestek rajtam a legkülönfélébb vizsgálatokkal – egyértelmű diagnózist, értelmes segítséget azonban nem kaptam, fájdalmaim okának megtalálása pedig reménytelennek bizonyult.

Akkoriban nagyjából már ismertem az Új Medicina 5 biológiai természettörvényét (5BT), de (az internet és az akkoriban fellelhető irodalom zavaros ábrázolásai miatt) arra gondoltam, hogy ez a felfedezés csak a rákra vonatkozik. 2003-ban az Új Medicina segítségével sikeresen oldottunk meg egy drámai, családi rákos esetet– amely esetben az ok pontosan megegyezett az 5BT irodalmában megfogalmazott okkal.

Miután egy saját fejlesztésű és több éven át vezetett rehabilitációs program révén megtaláltam a kiutat a fájdalom spiráljából, úgy döntöttem, hogy a hagyományos orvoslás tapasztalatai után a jövőben saját kezembe veszem az egészségemért való felelősséget. Az 5 biológiai természettörvénnyel már nagyon ígéretes vezérfonalam volt, amelyet a továbbiakban is követtem, hogy jobban ellenőrizhessem az elváltozásokat.

A következő években egynapos workshopon, két egyhetes Naturnah szemináriumon és az 1-4. Alapszakokon vettem részt Nicolas Barró vezetésével. Ezek strukturált és minőségellenőrzött képzést kínálnak a terapeuták számára Németországban, amelyet az öt biológiai természettörvény sikeres olasz képzési rendszere ihletett. Itt lassan tudatosult bennem ennek a felfedezésnek a jelentősége és dimenziója, és egyúttal rájöttem, hogy az 5BT ismeretében egyetlen, pontos kérdés elegendő lett volna ahhoz, hogy rájöjjek több éves szenvedésem okára – mert ez is annyira egyértelmű volt, hogy alig lehetett figyelmen kívül hagyni (… az 5BT ismeretében, sajnos anélkül …).

2012 óta vagyok az 5BT tanulócsoport-vezetője Wiesbadenben, amely Nicolas Barro képzési rendszerén alapul (ebben részt vettem az előadói tanfolyamokon is). A tanulócsoportban havonta cserélünk tapasztalatokat, megvizsgálunk konkrét eseteket, elméletben és gyakorlatban tanulunk, és így újra és újra ellenőrizzük az 5 biológiai természettörvényt.

A továbbiakban két nyilvános előadás következett a témában, valamint néhány önkéntes „informatikai tevékenység”, például az eLearning modul fejlesztése, a kérdések és válaszok portáljának közös fejlesztése, a webinar technológia és egyebek.

A mai napig is rendszeresen részt veszek webes szemináriumokon, hogy elmélyítsem tudásom különféle témákban – a valódi gyakorlati esetek kidolgozása mellett.

Sokáig zavart az a tény, hogy az interneten nem volt jó, ingyenes bevezető anyag a témához. Míg 2016-ban több napig feküdtem hátfájással (amit magam is évek óta jósoltam az 5BT ismeretéből adódóan)felmerült bennem a bevezető videók ötlete, és elkészítettem egy durva forgatókönyvet.

Második gyermekünk érkezése miatt 2017 őszéig vártam, mire a hosszú téli estéken meg mertem valósítani a projektet. 2018 májusában fejeztem be őket s azóta azok a Youtube-ontekinthetőek meg. Remélem, hogy a videók segítségével egyre több ember figyelmét sikerül felkelteni a téma iránt és bízom benne, hogy segítenek eltávolítani a témát körülölelő negatív nézőpontokat is, amelyek sajnos nehezítik ezen ismeretanyag terjesztését.

Ha szeretne kapcsolatba lépni velem, használja a kapcsolatfelvételi űrlapot!

Magyarra fordította és hangját kölcsönözte: dr. Biczó Ildikó

A nevem dr. Biczó Ildikó. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szereztem jogi diplomát, majd adójogi szakjogászi mesterképzést végeztem. Anyanyelvem a magyar, így kezdetben a videók fordítójaként vettem részt Ingmar projektjében, később pedig elkészítettem a hangfelvételeket.

A hagyományos betegellátásban tapasztaltak után, ahol is sajnálatos módon egy rossz/téves diagnózissal megoperáltak, majd a műtétet követően egy évet töltöttem betegségem okának felkutatásával, úgy döntöttem, hogy saját kezembe veszem egészségem.

Az orvosi témában való útkeresést követő néhány évben két – a Biologika Szabadegyetem szervezésében – Intenzív nagytréningen vettem részt Barnai Roberto előadásában és több egynapos workshopon való részvétel is hozzájárult ismereteim gazdagításához. Az előadások során ráeszméltem, hogy az 5 BT ismeretének mekkora jelentősége van s ami a betegségemet illeti, az 5BT ismeretének köszönhetően természetes, meggyőző és ésszerű magyarázatot találtam betegségem okára.

Minél többet tanulmányoztam az Új Medicinát, annál hasznosabbnak éreztem ezen ismereteket, melyek segítségével sorra sikerült megoldani magam, barátaim, ismerőseim „egészségügyi problémáit”, jobban mondva biológiai konfliktusait, amelyek tapasztalatként szolgáltak s inspiráltak az 5BT mélyebb tanulmányozására és Új Medicinás vizsga letételére, továbbá a konzulens tanfolyam elvégzésére, hogy több ember segítségére lehessek.

Tudván, hogy milyen nehézségekkel jár(hat) az egyes biológiai konfliktusok feloldása, az elmúlt években számos módszert ismertem meg, köztük az EFT-t és a Wingwave-t, melyek oldótechnikának tekinthetőek. Mivel a – Besser-Siegmund Institute által kifejlesztett módszer – Wingwave tűnt számomra a leghatékonyabb eszköznek, részt vettem a továbbképzésen, hogy Wingwave Coach lehessek. Ezen módszer alkalmazása megoldásokat kínál a („beteg”) ügyfeleknek.

Célom, hogy minden nap legalább egy embernek segítsek legyőzni a betegségektől való félelmét, megérteni testének működését, és megtanulni kamatoztatni elméje gyógyító erejét.

E cél elérése érdekében létrehoztam egy Facebook oldalt, Tudatos Egészség névvel – magyar és spanyol nyelven -, amelyeken információkat osztok meg mindazokkal, akiket érdekel ez a terület, vagy a hagyományos orvosláson túlmutató, de azt kiegészítő, működő megoldásokat keresnek.

Jó egészséget és sok boldogságot kívánok megköszönvén érdeklődését és támogatását.

Our team

The project „Disease is Different” was launched in 2018 by Ingmar Marquardt with the freely available video series. What started as an individual project grew more and more through international support into a cooperative community project with many exciting sub-projects and thousands of hours of voluntary work (translation and creation in 15 languages, further practical parts, experience report archive, user list, study circles, practical courses, children’s book, …).
This team page is intended to provide an overview of who has contributed to the project and in what form!

 

5 Biological Laws of Nature

German New Medicine, Germanic New Medicine, Dr. Hamer, 5BN, GNM, 5BL, 5 Natural Laws of Biology

On this page you will find an introductory video series on the New Medicine’s 5 Natural Laws of Biology (5BN), which are also known as German New Medicine (GNM).
The biological laws were discovered by Dr. med. Ryke Geerd Hamer.